Slep Sluzba Srbija

Radno vreme

Ponedeljak-Nedelja | 00-24h

Hitan poziv

061 1899325

startovanje vozila - booster ili kablovima

24/7 HITAN POZIV

Krenuli ste na posao ali auto ne želi da zavergla?

Akomulator zna da izda obično zimi, ili ukoliko je dotrajao, medjutim to se dešava bez ikakvih ranijih naznaka. Obično ujutro nakon hladne noći kada krenete na posao, udjete u auto podjete da ga upalite ali se ništa ne dešava. Tada je najbolje pozvati Šlep Službu koja će boostovati vaš akomulator i startovati vozilo, ili doneti nov akomulator i ugraditi u vaše vozilo. 

1.

kako da znam koji akomulator odgovara mom autu?

Kako da znate koji akumulator odgovara Vašem vozilu? Evo nekoliko brzih saveta u nastavku texta za izbor pravog akumulatora.

CU priručniku koji ste dobili uz svoje vozilo potražite preporuke proizvođača (OEM) u vezi sledećih osobina:

Veličina akumulatora – veličina akumulatora koja odgovara dimenzijama Vašeg vozila. Mnoga vozila mogu prihvatiti više od jedne veličine.

Struja hladnog starta (engl. Cold Cranking Amps, CCA) – CCA od ogromne je važnosti kao pokazatelj osobina pokretanja. To je vrednost u amperima koju akumulator može podržavati 30 sekundi pri temperaturi od 0˚F (-17,8˚C) dok se napon akumulatora ne smanji do neupotrebljivog nivoa.

Rezervni kapacitet (engl. Reserve Capacity, RC) – pomaže pri napajanju električnog sistema Vašeg vozila ako alternator zakaže. Govori nam koliko minuta akumulator može osiguravati dovoljno snabdevanje električnom strujom pre no što napon padne ispod minimalne vrednosti potrebne za pokretanje vozila.

Uopšteno važi, za CCA kao i RC, što je veća vrednost, to bolje. Živite li u hladnom podneblju, CCA bi trebao biti važan kriterijum prilikom izbora akumulatora. Međutim, ako živite u toplom podneblju, nije Vam potreban CCA izrazito visoke vrednosti.

Flatbatteryjumpstart

Ako tražite akumulator dubokog ciklusa za primenu u plovilima ili vozilima za slobodno vreme, morate obratiti pažnju na sledeće:

  • Vrsta opreme koja se napaja
  • Jačina struje u amperima potrebna za pokretanje opreme
  • Vreme upotrebe izražen u satima

Pomnožite ampere sa satima da biste dobili potrebnu vrednost izraženu u Ah Potrošnja struje opreme (amperi) x vreme (sati) = Ah

Primer: brod za ribolov
Svetla 10 x 5 = 50
Trolling Motor 1 x 5 = 5
Detektor ribe 3 x 5 = 15
Radio 1 x 5 = 5
Ukupno = 75 AH*

*Potražite akumulator koji će osigurati Ah odgovarajuće vrednosti za određeno vreme i napon.

Sigurnosti radi, vrednost u Ah povećajte za 20%.

pozovite dežurnu šlep službu

ŠLEP SLUŽBA SRBIJA

24/7 HITAN POZIV

UTISAK MUŠTERIJE NAKOG USLUGE

super momci, došli spojili na kablove upalili i naplatili sasvim korektno.