Slep Sluzba Srbija

Radno vreme

Ponedeljak-Nedelja | 00-24h

Hitan poziv

061 1899325

popravka gume ili montaža rezervnog točka

24/7 HITAN POZIV

šta treba da znate?

Guma na rezervnom točku mora biti istih dimenzija i nosivosti kao guma koja se koristi na vozilu ili mora biti homologovana kao privremeni rezervni točak.

Rezervni točak ne moraju da imaju motorna i priključna vozila ako su gume ili felne opremljene nekim sigurnosnim sistemom za sigurnu vožnju kada je guma izduvana ili ako vozilo poseduje odgovarajuće sredstvo za privremeno osposobljavanje izduvane gume, kao što je pena, sprej, komplet za brzu popravku gume.

Na SUV vozilima rezervni točak se uglavnom nalazi na vratima prtljažnika zbog svoje veličine. Stručnjaci preporučuju da se ovaj točak s vremena na vreme proverava jer je na tom mestu izložen i suncu i kiši, pa može doći do oštećenja koja vozač ne primeti. Kod nekih automobila, kao što je Renault 14, rezervni točak nalazi se pored motora.

rezervni točak

Rezervni točak je dodatni točak koji se nalazi u vozilu, ili prikačen za vozilo, kao zamena u slučaju oštećenja točka koji se aktivno koristi.

Iako je, ustvari, pri zameni uglavnom potrebna samo zamena gume, skoro sva vozila menjaju kompletan točak sa ispravnom gumom, jer bi u slučaju zamene samo gume bilo potrebno imati dodatnu specijalizovanu opremu. A bilo bi potrebno uložiti i više napora i vremena.

Neki rezervni točkovi služe samo kao kratkoročna zamena i ne bi trebalo da se voze na duge staze, već samo dok se ne popravi točak koji je do tada služio. Neki od njih imaju ograničenje brzine do 80 kilometara na sat.

1.

koliko traju gume?

S obzirom da stil vožnje, težina tereta i održavanje propisanog pritiska utiču na životni vek gume od trenutka kada ona postane sastavni deo vozila, bavićemo se drugom temom.

Da li su gume kvarljiva roba?

Kao prvo, gume nisu kvarljiva roba, ali je veoma važno u kakvim se uslovima čuvaju. Prodavnice guma moraju održavati određenu temperaturu i paziti da gume ne budu izložene suncu duže vreme. Zato se ne preporučuje kupovina guma koje već nekoliko meseci stoje u izlogu.

Gume nemaju rok trajanja. Nigde ne možete naći oznaku „upotrebljivo do“.

Koliko-traju-gume-1024x683

kako odreagovati kada vam pukne guma?

Svaki iskusniji vozač doživeo je da mu na putu pukne guma. Brojni su razlozi da dođe do nesreće ovakvog tipa, ali kada se to desi najbitnije je kako ćete reagovati u datom trenutku.

Pre svega pomerite se nekako sa strane, da ne smetate drugim vozačima, a zatim ugasite auto i proverite u kakvom je stanju guma. Da li je potpuno iscepana ili se samo izduvala?

ŠLEP SLUŽBA SRBIJA

 Sve vrste pomoći na putu, dostupni smo vam 24 časa dnevno 7 dana u nedelji. 

24/7 HITAN POZIV

UTISAK MUŠTERIJE NAKOG USLUGE

odlična usluga, stvarno super cena, nismo imali alat za zamenu, ljudi su došli sa profi dizalicom i pistoljem za srafove i resili nam problem u 15 minuta.